Што може да се случи ако престанете да имате редовен сексПонекогаш сексот може да биде напор. Многу време по почетната страст која ги собрала двајца луѓе, сексот веќе добива друга смисла. Се разбира, самиот сексуален чин може да биде повеќе пријатен и да задоволува, но желбата за него обично се намалува со времето.


Ако сметате дека во последно време и вие го занемарувате сексот, тогаш бидете внимателни! Сосема нормално е да не правите секс неколку пати на ден или дури и секој ден со својот партнер, но целосно ненормално е, ако имате долги периоди во кои двајцата не сте се предавале на интимност.

Колку подолго сте со својата партнерка, толку помалку секс правите. Ова се нарекува ” привикнување ” и се среќава кај сите парови. Но, постојат многу причини поради кои вреди да продолжите да имате секс со партнерот, велат од телото. Можеби мислите дека тоа не е толку важно, но истражувања покажуваат дека ако сексот во една врска недостасува, тогаш незадоволството се зголемува со 50 до 70 проценти.


Еве и кои се другите нешта што можат да се случат , ако престанете да правите секс редовно :

1 . Ќе почувствувате дистанцирање на човекот до вас. Вие може да се остане физички поврзани со прегратки и бакнежи, но за повеќето луѓе сексот е најинтересен акт. Особено за мажите сексот е одличен начин за изразување на љубов. Љубовта без секс се претвора во пријателство.


2 . Вие ќе станете нервозни еден кон друг. Сексот е магичната сила која може да ја премислат двајца луѓе кои се расправаат со часови, па дури и денови.

3 . Вие ќе се чувствувате несигурни. Знаејќи дека вашиот партнер продолжува да ве посакува силно, вие се чувствувате сигурни и имате голема самодоверба.

4 . Ќе се зголемат шансите за неверство.