Што кога партнерот има преголем пенис?Кога сме кај големината на машкиот полов орган, обично владее мислењето дека ако тој е поголем, сексот ќе биде подобар. Но, вистината е дека задоволувањето со „надарените“ мажи може да донесе и болки и неугодност. Доколку вашиот партнер спаѓа во оваа категорија, еве неколку совети за вас.


Обрнете внимание на должината на предиграта

Корисно е да практикувате продолжена предигра. Вагината ќе се прошири повеќе, ќе се зголеми природната влажност, а пенетрацијата ќе биде полесна и помека. Мускулите ќе се опуштат, а ќе се зголеми чувството околу вагината, па сексуалното искуство ќе биде попријатно.


Освен што треба да се избегнува алкохолот, влажноста на вагината може да ја зголемите и со некои лубриканти за да ја олесните пенетрацијата. Имајте на ум дека лубрикантите треба да се додаваат и во текот на сексот бидејќи брзо се сушат.

Може да се избегнуваат и некои пози кои овозможуваат длабока пенетрација.

Најлоши пози за жените доколку партнерот има голем пенис:

Страни: 1 2