Што ќе се случи, ако престанете да јадете месо според нутриционистот Џоан Салг БлејДа не јадеш месо е избор кој има свои позитивни и негативни страни, жешки следбеници и жешки непријатели.

Нема да се обидуваме да ве убедуваме ниту во вегетаријанството, ниту кај месото. Но, еве што раскажува Џоан Салг Блејк, нутриционист од Бостонскиот универзитет за ефектот од прекинот на месото.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7