Loading...

Што ќе научите за животот откако ќе почнете да живеете сами


Дури и да сте супер независен човек по природа, сепак може да се почувствувате лошо, откако заживеете сами и веќе ви е потребно да се грижите за сите битовизми околу себе. Слободата е добра работа, но и голема одговорност. Понекогаш човек има потреба некој друг да се грижи за него, да му олесни, да му помогне …

3. Веќе нема да се срамите и да молите за помош.

Откако се преселите да живеете сами, веќе ќе мора да почнете да се грижите за вашето здравје, за домот и истовремено да работите или учите и да наоѓате време за приватен живот. Ќе дознаете дека наоѓање на рамнотежа не е лесна работа. По неколку пречки на патот, ќе почнете да си признавате дека нема ништо лошо во тоа да побарате помош и насоки од блиските. Молбата за помош не е знак на слабост, туку знак за зрелост.

4. Се учиме да бидеме похрабри и да ризикуваме.

Откако ќе почнете самостоен живот, ќе дознаете дека сте храбар човек кој умее да презема ризици. Во почетокот откако живеете сами, ќе бидете нервозни и ќе се сомневате во своите способности, но со текот на времето, ќе почнете да се држите постојано храбро, и да ги извршувате своите цели.

5. Ќе сфатите дека предизвиците се дел од животот.

Вие несомнено ќе се соочувате со многу предизвици, откако живеете далеку од своите родители и ќе има случаи во кои ќе се сомневате во себе и во своите одлуки. Ќе има моменти кога ќе се чувствувате осамени и несигурни, ќе мислите дека сте успеале и слично.

По некое време, ќе сфатите дека предизвиците ве пплашат се поретко, бидејќи веќе сте станале еден одговорен возрасен човек кој верува во своите способности.

Страни: 1 2