Што ќе добиете ако потопите 40 смокви во маслиново масло?Смоквите се многу корисни, како свежи, така и суви.


Но има одличен рецепт со суви смокви, кој буквално ќе го прероди вашето тело!

– Помага за регулирање на работата на гастроинтестиналниот тракт;


– Високата содржина на растителни влакна во смоквите, помага за слабеење и прочистување на телото од токсини;

– Смоквата е богата со калциум, кој лесно се апсорбира и е незаменлив за луѓето кои имаат нетолеранција на лактоза;


– Калиумот кој е присутен во смоквите, го зајакнува срцето;

– Смоквите содржат големо количество антиоксиданси кои го подобруваат имунолошкиот систем и целокупното здравје;

– Ја подобрува состојбата на кожата и го изедначува тенот на лицето;

– Се смета за одлично средство за третман на несоница и утринска непријатност;

Природен лек од смокви

За повеќе на следната страна

Страни: 1 2