Што ако не сте создадени да бидете типична трудница


Многубројни се жените кои се спремни да ги поднесат сите тешкотии само за да имаат дете, но за некои жени оваа цена е превисока. Што ако не сте створени да бидете типична трудница?

Мојата чудна бременост е серијал на TLC каналот кој нуди суров и интимен приказ на подемите и падовите на тие трудници. Ќе запознаеме многу идни мајки како Алис која боледува од вирусно заболување на кожата, кое се манифестира како херпес и Катја која е опседната со вежбање и несака да престане во текот на бременоста.

Овие мајки се соочуваат со нивните недостатоци и инвалидитети а со тоа и нивниот необичен начин на живот. Желбата, исчекувањето, и љубовта се водечките емоции низ целата серија. Идните мајки користат свои видео камери за да го документираат своето искуство и ги воведуваат гледачите во нивниот свет од самиот почеток па се до пораѓањето и после него.

Мојата чудна бременост е серија од шест епизоди, а во големото финале ќе ги гледаме мајките како се справуваат со нивните бебиња. Првата епизода започнува во петок од 21 часот.

trudnica2