Штетни навики на бремените жени кои можат да влијаат на бебетоЕдна студија сугерира дека стресот и вознемиреноста кај бремените жени можат да ги зголемат шансите за предвремено раѓање и помала тежина на бебето. Но, постојат и други фактори кои можат негативно да влијаат врз нашето дете.


Прекумерното затоплување, недостаток на движење и спиење може да предизвикаат проблеми со развојот на фетусот и здравјето на мајките што чекаат.

Ви претставуваме 9 грешки во однесувањето на бремените дами кои не се корисни за никого.


Скандалите можат да му наштетат на вашето бебе. Тие можат значително да влијаат на неговото здравје, особено на имунолошкиот систем и мозокот. Обидете се да одморите повеќе, да спиете подобро, да чекорите почесто и да медитирате.

Студијата покажа дека децата чии мајки консумирале голема количина шеќер за време на бременоста, имаат проблеми со учење и меморија. Истото важи и за замените на шеќер. Обидете се да јадете повеќе овошје и да го намалите внесот на сода и сокови.


Генерално нема студии што велат дека е забрането да се пие кофеин за време на бременоста, но подобро е да се ограничи. Треба да запомните дека кофеинот ја преминува и плацентата. Обидете се да се грижите за вашата диета и да ја намалите потрошувачката на кафе.

Текстот продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3