Шармот на 20 -тите години – возраста, во која треба да живеете до максимумКолку мали сте, толку поразлична перцепција имате за возраста. Кога влегувате во пубертетот, мислите дека 20 – годишните се возрасни, 30 + се стари, а 40 + се веќе вистински антиквитети.


Повеќе застрашувачки се очекувањата. Според многумина по 20 години веќе треба да имаш брак и деца, да си се сместил удобно во некое биро и така натаму да продолжиш барем додека не ги минеш 40 -те.

Еве што кријат 20те години од животот:


Луѓето почнуваат да ве сфаќаат сериозно


Започнувате да се грижите за себе

Наоѓате среќа во малите нешта

Веќе имате креирано пријателства кои заслужуваат и ви помагаат да живеете целосно

Се чувствувате добро во својата кожа