Сестрата е повеќе од другарка – таа е другата половина од твоето срцеСестрата е повеќе од другарка. Врската што ја имаме со неа е посилна од семејните врски. Таа е покрај нас во нашите битки – нераскинлив столб на кој секогаш можеме да се потпираме.


Се разбира, ние сме различни … И нашите години на растење честопати беа бојно поле на конкуренција, расправија, неред и скриени љубомори. Но, годините поминаа и не натераа да ја сфатиме важноста на оваа врска.

Честопати се вели дека нашето вистинско семејство е она што го избираме, а не оној што ни е доделен со крвна врска. Во тоа има вистина; сите сме го искусиле. Но, честопати врската што ја правиме со сестра ми е поголема од секое пријателство. Со оглед на емотивната и биолошката поврзаност и блискоста што е толку посебна, оној кој има толку среќа да има сестра, многу добро знае дека таа е уникатно богатство што треба да го негуваме и заштитуваме.


Можеби помина некое време откако последен пат разговарав со сестрами.  Понекогаш животот нè става пред тешки животни избори каде гордоста или притисоците продолжуваат да нè повредуваат кога не сме многу тактични.

Меѓутоа, дури и ако има нетолеранција и има растојание меѓу нас, срцето сепак се чувствува рането, па затоа е тешко да се продолжи со ова разделување, ова непријателство. На крајот, таа сè уште е наша сестра – постара или помлада, но оној кој секогаш нè водел и советувал.


Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2