Сензуално патување со новиот бар од ананас и бело чоколадо
Летото е веќе овде, мрзливите денови на плажа бараат да се размисли за суштинска закуска што е на половина чекор од лежалката за сончање. Никој не сака да станува, да се облекува или да го замени блаженото сончање со барање киоск или ресторан за да се задоволи гладот. А потребата да се изеде некоја вкусна креација е навистина на дофат.

Кои се тие два вкуса што создаваат волшебна хармонија? Овошје и чоколадо. А секогаш омилената комбинација е протеински бар од ананас и кремасто бело чоколадо. Тешко е да се најде совршената точка каде што се спојува уметноста на вкусот со нутритивната извонредност. Но, понекогаш, за среќа, обичниот поим за ужина е надминат и се претвора во уживање што го храни телото и душата.


Секој залак кани на патување во тропски рај каде сладоста на ананасот грациозно танцува со мазното бело чоколадо. Кога ќе се одвитка ова мало задоволство, покрај море или езеро, аромата на зрел ананас веднаш ги буди сетилата. Живописните нијанси на злато и слонова коска се вкрстуваат во овој протеински бар. Но, не е само вкусот, добро е во летните горештини да се јаде ревитализирачка храна полна со есенцијални хранливи материи.

Спакуван во торба, без лепење, без топење, тоа е производ што нема да изневери некој што обожува лето. Кога е многу топло енергијата се намалува, од суштинско значење е да имаме лесен и достапен извор на храна. Вистински придружник на песочните плажи, соодветно заштитен од мокрите раце и топлиот песок. Лесен и компактен, одлично се вклопува во ранци, џебови и разни торби.


Практичниот протеински бар ја елиминира потребата од неуредни подготовки на храна или ладилници. Вкусот и при најсилно сонце му е непроменет. Најсигурниот и дефинитивно најудобниот избор, без разлика на надворешните услови.