Сексот, кој на мажите не им се допаѓаЗа среќен сексуален живот, треба сите да се задоволени. Во односите е забранета себичноста. Целта е задоволство за двајцата. Постојат некои нешта при правење на секс кои на мажите не им се допаѓа.


Еве кои се тоа:

Заповедувач


Погрешно е тврдењето дека мажите ја сакаат власта врз жената во кревет. Преземете ја контролата, но не го превртувајте во апсолутистичко право. Ова ќе доведе до губење на самодоверба од страна на мажот.

Истуширај се прво

Реченицата пред секс “Не ме допирај, прво истуширај се”, после секс го убива задоволството на мажот.

Пасивна 

Ако за време на сексот седите и чекате партнерот да го заврши сето тоа , значи да му ја пренесеш целата одговорност . Ова го потикнува на стрес и неподготвеност за интимност.

Посебни денови и часови за секс

“Утре ќе стануваме рано ” – тоа не е оправдување да немате секс. Овие односи не се само за викендите. Правете секс во текот на целата недела.

Истата поза 
Рутината не води до ништо убаво. Обидувајте различни пози, за постигнување на совршен оргазам.