Секоја минута некој го остава овој свет зад себе. Чекаме во ред, дури и без да знаеме за тоа …Секоја минута некој го остава овој свет зад себе.
Чекаме во ред, дури и без да знаеме за тоа.
Никогаш не знаеме колку луѓе се пред нас.
Не можеме да излеземе од редот.
Не можеме да одиме до крајот на линијата.
Не можеме да избегнеме ред.


Значи, додека чекате на ред –

Потрудете се да сметате на секој момент,
Одделете го основното од ирелевантното,
Создадете онолку моменти колку што времето брои,
Дајте крилја на вашите таленти,
Потрудете се да ги направите среќни луѓето што ги сакате,
Направи големи работи од мали,
Направи промена,
Води љубов
Застапувај мир,
Секогаш кажувајте им на драгите луѓе дека ги сакате,
Бидете сигурни дека не жалите за ништо,
Бидете сигурни дека ќе го добиете вашиот ред, добро, подготвен.


Извор: Мирослав Бероња