Седум начини да го преживеете досадниот понеделникСето тоа се чини тешко, нели? Знаете ли дека понеделниците се најпродуктивните денови од работната недела?


Еве како да си помогнете за полесно да го преживеете досадниот понеделник.

1. Секој околу вас се чувствува на истиот начин – Многу луѓе се жалат од понеделникот. Истражувањето покажува дека просечниот човек не се смешка после 11:16 минути во понеделникот.


2. Дозволено ви е да конзумирате повеќе кафе во понеделникот – Првиот работен ден од седмицата е. Земајте го кафето храбро и разбудете се!

3. Испланирајте забавна активност по завршувањето на работното време


4. Вежбајте – Сите знаеме колку добро се одразуваат физичките вежби врз расположението и енергетските нивоа.

5. Облечете ги новите алишта – Ако ја облечете облеката што неодамна сте ја купиле, ќе се чувствувате одлично.

6. Обидете се да го направите понеделникот помалку стресен. Стресот категорично е проблем. Затоа вложете напори за да го минимизирате.

7. Ова е целосно нова недела. Пред вас има 5 денови кои ќе ве потсетат зошто сте толку добри во својата работа. Нови пет дена, нова среќа!

Време е за свеж почеток!