Се ближи празникот Водици – трите дена кои ги остваруваат вашите соништа!Празникот Водици датира уште пред Христа и бил прифатен како симбол на животот и создавањето.


19 јануари е првиот ден на Водици, ден на кој нашите предци молчеа и викаа вода.

20 јануари е ден на машката енергија, кога момчињата и мажите се капат во ладна изворска вода за здравје и сила.


И третиот, последен ден од Водици, 21 јануари, е поврзан со женската енергија, кога жените и девојките се капат во ладна вода за здравје и плодност.

Така прочистено, двете енергии силно се спојуваат во новата година.


Празникот Водици започнува многу пред Христа и не случајно се открива со Богојавление.

Посакајте со полна сила, тоа што ќе ви донесе задоволство. Во нашиот живот секогаш постои една работа, чие реализирање незабележливо ремодулира и усогласува сè друго.

Ако се двоумите, следете го чувството на стравопочит и ентузијазам, тие се исклучителни водичи. Одете со протокот на нивните води, ставајќи намера и одлучност.