Само интелигентните жени ги поседуваат овие квалитети


8. Таа живее во сегашноста.

Интелигентната жена потекнува од своето минато само од искуството. Таа не се измачува со бескрајни неискажливи дијалози и не мисли за тоа што би можело да биде, ако … таа знае дека само некој кој живее целосно во сегашноста, никогаш нема да жали за минатото.

9. Таа живее во хармонија со себе.

Таквата жена го познава своето тело и го слуша. Таа нема да може да се забавува во клубот цела ноќ ако знае дека треба да оди на работа во утринските часови.

10. Сепак, останува жена.

И покрај сето нејзино животно искуство и мудрост, таа сѐ уште е жена. Таа знае да си поплаче на тажен филм, да се насладува на малите нешта и да го сака партнерот покрај себе. Таа секогаш е сама, па таа е прекрасна во сите возрасти! Да се ​​биде интелигентна жена не значи само да одговараат на збир квалитети. Секој има свој начин и животни цели.

Страни: 1 2 3