Само интелигентните жени ги поседуваат овие квалитети


Некои луѓе веруваат дека вистински мудра е жената која е сопственик на безграничното трпение. Нејзината мудрост е одредена од степенот на “утеха” за човекот. Навистина како да не ја фалиш жената која никогаш не го покажува лошото расположение, секогаш е нежна, од корист и жртва со своите приоритети во корист на мажот? Нејзината среќа лежи во успехот на нејзиниот сопруг, децата и сите други, но не и нејзината.

Еве 10 квалитети својствени за интелигентните жени.

1. Не е опседната со мислата на луѓето

Нејзиниот свет не се врти околу нив. Таа разбира дека односите со спротивниот пол се важни, но тие не се единствената компонента на нејзината среќа. Таа има хоби, пријатели и работа. Таа се цени себеси како личност и не верува дека ќе се оствари како жена само кога ќе го сретне него – “единствениот”.

2. Таа е чесна

Паметната жена знае дека горчливата вистина е подобра од наивните фантазии. Затоа, таа не бара смешни оправдувања за себе или за својата сакана личност. Паметната жена не носи розова чаша.

3. Не прави драми

Интелигентната жена отворено ги манифестира своите емоции. Кога е среќна таа ужива со целото нејзиното срце. Кога е тажна, тоа и не го крие. Сепак, паметната жена не игра драми, не е изгубена во нејзината тага и не е изложена, особено на јавни места. Таа знае дека ако навистина страда и не се чувствува добро со мажот до неа, таа не е нејзиниот сопруг.

Страни: 1 2 3