Сакате сопруг? Побарајте го на Интернет!Еден од најголемите проблеми на модерните жени е дека не успеваат да најдат сопруг. Една од можните причини е дека „повеќето мажи се будали и не сакаат ништо сериозно”. Од друга страна, пак, некои дами се премногу зафатени со работа и потешко наоѓаат време за социјален живот.


Разбирајќи ја многу добро реалната ситуација, Дана Мишел започна со сајт, кој има за цел брак. Излегува дека ова е совршено место на интернет каде што жените и мажите можат да го најдат она што го барате. Покрај тоа на овој начин тие си ги штедат неволјите и случајните флертувања.

Годишното членство во сајтот MarriageMaterial.co е во износ од 99 долари. Во него нема ограничувања во однос на етносот или верата. Сајтот е наменет главно кон вработените луѓе над 27 години кои живеат во поголемите градови. Луѓето таму се поврзуваат преку посебна заедница.


„Мажите се многу јасни во врска со она што го барате”, изјави основачот на интернет страницата. Според неа, што се однесува до господата, на сличен пристап се гледа како нешто позитивно и мажествено, додека кај жените – работите не стојат на ист начин.

Дана добила инспирација да создаде овој сајт, откако нејзина пријателка и раскажала интересна случка поврзана со љубовниот живот. Во неа станувало збор за тоа како многу често луѓето имаат различни очекувања за тоа што треба да се случи, кога ќе се судрите со некого, пишува Daily Mail.