Сакате домашна моцарела ? Ви даваме лесен рецепт, кој трае 30 минути !Производи:


4 литри млеко
1 1/2 лажиче лимонска киселина, растворена во 1/4 чаша вода на собна температура
1/4 лажиче квасец за сирење
1 лажиче морска сол

Начин на приготвување :


Страни: 1 2