Росица Мршиќ во соработка со АВОН, со колекцијата за пролет-лето 2014 годинаПролетното издание на Модниот викенд Скопје повторно го затвори ревијата на Росица Мршиќ во соработка со АВОН, со колекцијата за пролет-лето 2014 година, инспирирана од конструктивизмот, авангардниот правец во архитектурата кој воведува избрани елементи од модниот стил на осумдесеттите години од минатиот век.


Најновата колекција вбројува и чевли со потписот на Росица Мршиќ.

 


Фотографиите се направени од Ани&Дими