Роби Вилијамс главен изведувач на 52-рото издание на PINKPOPРоби Вилијамс го додава Ландграф во неговиот распоред на турнеи за 2023 година. Едиторс и Голдбенд, исто така, ќе влезат на страницата Мегаленд за време на викендот во петок 16, сабота 17 и недела 18 јуни.


Британската хит-машина Роби Вилијамс ќе пополни место во програмата во сабота на 17 јуни, од кое веќе во 2015 година докажа дека може да ја собере целата публика на Мегаленд и да го искористи секој сантиметар од сцената. Едиторс ќе го најдат патот назад кон Пинкпоп: во петок, 16 јуни бендот ќе свири на нашата сцена по седми пат. Со нивниот неодамна објавен албум ‘EBM’ ветуваат дека овојпат повторно ќе го изненадат Landgraaf.

Голдбенд доаѓа да ја сруши фестивалската ливада во недела на 18 јуни! На поп-сензацијата од Хаг и остана уште малку енергија по нивната апсурдна фестивалска сезона од 2022 година и ја штеди за нивниот официјален вовед во Лимбург.


52. издание на Pinkpop ќе се одржи во петок 16, сабота 17 и недела 18 јуни 2023. Билетите може да се купат преку Ticketmaster од сабота 26 ноември од 10:00 часот.