Разделбата не е лесна работа: Еве како да препознаете дека е време да ја напуштите врскатаАгресивен е. За жал, агресивното однесување на мажите не е ретка појава и многу жени страдаат од овој проблем. Секој знак на агресија треба да биде осуден. Ако вашиот партнер применува насилство, во никој случај не треба тивко да го трпите неговото недолично однесување. Дури и тоа да се случува повремено, не треба да ви биде изговор за да верувате дека тој ќе се промени. Излезете од таквата врска, пред да биде предоцна.

Зависник е. Ако вашиот партнер е зависник од дрога, алкохол, порнографија или коцкање и ја одбива вашата помош, тогаш најдобро е да се разделите. Зависниците често ги повлекуваат своите партнери во неволја, не можат да им понудат никаква сигурност и се склони кон лажење и изневера.

Страни: 1 2 3 4