Разделбата не е лесна работа: Еве како да препознаете дека е време да ја напуштите врскатаРазделбата не е лесна работа, особено ако сте биле заедно со партнерот подолго време. Но, некои врски едноставно немаат иднина. Колку повеќе чекате, толку подолго време ќе ви е потребно да го преболите.

Еве како да препознаете дека е време да ја напуштите врската во која не го добивате она што ви е потребно:

Не прави да се чувствувате среќни. За да бидете среќни, не е потребно тој да биде богат, постојано да ви приредува екстравагантни изненадувања или да ви купува подароци. Ако има желба, еден маж може да ја направи својата партнерка среќна на многу едноставни начини – преку комплименти, романтична вечера на свеќи, една роза или едноставно со изразување на својата љубов. Ако тој воопшто не се обидува да ве направи среќна, тогаш најдобро е да го заборавите и да дозволите некој друг да ја врати среќата во вашиот живот.

Ве навредува. Доколку вашиот партнер ве понижува и постојано ве навредува (особено пред пријатели), тоа може да ја убие вашата самодоверба. Ниската самодоверба влијае лошо на емоционалното здравје и на вашиот начин на однесување. Секое понижување од страна на вашиот партнер не мора да биде проголтано. Заштитете се и ставете му крај. Секоја жена треба да биде ценета од својот партнер.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3 4