РАК: Нејзиното срце е големо колку морето! Заслужете ја нејзината љубов и ќе бидете најсреќни на светот!Ракот е воден знак и луѓето во знакот на рак се многу емотивни и сочувствителни лица. Тие се погодени од сè што се одвива околу нив, тие ги чувствуваат другите расположенија и емоции и доживуваат сè многу лично и многу емотивно. Поради ова, тие самите имаат многу непостојано расположение кое се менува многу брзо неколку пати во текот на денот. За ракот, семејството е многу важно и тие се многу лојални. Тие имаат тенденција да го земат товарот на целиот свет на своите раменици. Многу е важно за ракчињата што тие ги чувствуваат и пред тој да ви ја даде својата наклонетост, тој мора да биде сигурен дека нема да го отфрлите. Поради оваа особина, може да биде малку тешко да се разберат луѓето кои немаат ист сензибилитет. Но, кога ракот ви дава самодоверба и приврзаност, можете да бидете сигурни дека тој ќе ви биде лојален во текот на целиот живот. И ако го повредите, тој ќе се повлече во својот оклоп и ќе биде тешко да го извадите од таму. Мајките рак се насочени кон сите од нивна непосредна близина, кон пријатели, деца, партнери … Семејството и децата се секогаш на прво место и се подготвени да жртвуваат многу во животот заради семејството. Тие сакаат да се сеќаваат на минатото и вредно да ги зачуваат сеќавањата на кои се емотивно поврзани.


Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2 3