Работите кои среќните мајки никогаш не ги праватДа бидеш мајка е тешко. Да бидеш бескрајно среќна мајка цело време е невозможно. Нема мајка која да може да ја задржи насмевката на лицето 24 часа на ден, 7 дена во неделата.


Еве ги работите кои среќните мајки никогаш не ги прават:

Да одбиваат помош


Да носат работа дома

Да велат сè што мислат

Да заборават дека секогаш има резервен план

Да ги потценуваат прегратките

Да очекуваат нешто да е совршено

Да си веруваат дека работите треба да стануваат на одреден начин

Да ги прават сами сите обврски

Да ги коментираат другите родители

Да ги стават своите деца над својот партнер

Да се ​​однесуваат како маченици

Да чувствуваат вина

Да испуштаат важни моменти од реалноста

Да се ставаат себеси на последно место

Да наметнат правила за однесување на своето семејство