Работи за кои не треба да зажалите што ги имате купено или сакате да ги иматеСекој родител знае дека кога децата се појават, компромисите почнуваат. Како почеток доаѓа лишувањето од сон. Нема како да спиете додека реткото богатство плаче.


Во годините работите со спиењето се нормализираат, но компромисите продолжуваат. Многу мајки заборавиле да излезат со пријателките и да купат сосема спонтано нов фустан или чевли. За редовните посети на фризер и маникирот да не зборуваме. Парите одат за облека, играчки, книги и додатоци на децата и тоа е сосема нормално и разбирливо. Не смеете сепак целосно да заборавате за себе и не се чувствувајте виновни ако одлучите да купите нова блуза, на пример. Едноставно најдете рамнотежа.

Еве неколку работи за кои не треба да жалите дека сте ги купиле или сакате да ги имате:


Страни: 1 2 3 4 5 6 7