Работи кои секоја дама ги прави, но нема да признаеНие, жените, сме комплицирани суштества. Тешки за разбирање. И токму тоа не прави толку вистински и привлечни.


А и како што рекол Оскар Вајлд: „жените не се создадени за да ги разбираш, туку да ги сакаш.”

Ако сепак некој сака да се проба да не разбере, еве некои од женските необичности и нивните објаснувања:


1. Поседуваме купови градници

2. Се будам со шминката од вчера, малку ја поправам, па го терам новиот ден

3. Заборавивме за депилација.

4. Често го велиме спротивното од она што го мислиме

5. Се наоѓаме со пријатен човек и …

6. Вештерките се само причина да се облечеме како курва

7. Не знаеме како да се справиме со комплиментите

8. Купуваме работи, за да се почувствуваме подобро

9. Немаме време да ја измиеме косата, па едноставно ја врзуваме

10. Купуваме облека бидејќи е убава, но немаме никаква идеја како да се грижиме за неа

11. Можеме да одиграме секакви сцени

12. Имаме цел ден за подготовка на нешто, но го правиме во последен момент

13. Лелекаме на лигави предлози за брак и се надеваме еден ден ќе ни се случат и на нас

15. Го негираме категорично сето кажано до тука – Но тајно се согласуваме со нештата.