Првите 7 знаци за рак! Ако почувствувате некој од нив, веднаш одете на лекар | Lady

Првите 7 знаци за рак! Ако почувствувате некој од нив, веднаш одете на лекар


Промена во гласот и тешкотии при дишење

Да, овие два симптоми може да укажуваат на рак на белите дробови. Не е исклучено, исто така, измените на глас или загубата да е индикација за рак на грлото.

Промени кај брадавиците

Се смета дека кога кај брадавиците започне да се приметува црвенило, постои некаков проблем. Во таков случај дамите треба да одат на преглед најбрзо што можат, бидејќи може да се работи за рак на дојка.

Болка во пределот на грбот

Лекарите предупредуваат дека во некои случаи, за жал, станува збор токму за рак на дојка.

Промена на бојата и конзистенцијата на столицата

Ако забележите дека имате проблеми со столицата и често таа е обоена од крв, побарајте помош од лекар. Проблемот мора да биде дијагностициран, бидејќи може да сугерира за рак на дебелото црево.

Страни: 1 2