Првите 7 знаци за рак! Ако почувствувате некој од нив, веднаш одете на лекар | Lady

Првите 7 знаци за рак! Ако почувствувате некој од нив, веднаш одете на лекар


Ракот е доста подмолен и во многу случаи останува незабележан. Според некои експерти, сепак тоа не е сосема така и всушност телото се обидува да ни помогне за проблемот, но ние не го слушаме.

Еве и кои можат да се тие:

Замор и слабост

Заморот и исцрпеноста се познати на секој и обично е нормално да ги почувствувате на крајот на денот, по напорен и исцрпувачки работен ден. Но, ако забележите дека тоа чувство го имате во секое време од денот и немате објаснување за него, зборувајте со вашиот лекар.

Кожни промени

Ако кожата започне да добива жолтеникава, кафеава или др. боја, без за тоа да има логично објаснување, дефинитивно во телото се случуваат некакви невообичаени процеси. Измените на кожата обично се поврзуваат со рак на кожата или со некои туморни формирања присутни во вашето тело.

Невообичаена промена во тежината

Како необјаснетото губење на тежината, така и наглото покачување на телесна маса треба да ве натера да си направите испитување. Имајте на ум дека драстичното намалување на тежината може да биде знак за рак на црниот дроб. Зголемувањето на килограми, од своја страна, се поврзува со рак на јајниците кај дамите.

Страни: 1 2