Прва фотографија: Невестата со дантелен фустан, а Џорд Клуни блеска во смокингСвадбата на Џорџ Клуни и Амал Аламудин беше една од најжешките социјални настани на 2014 година, но деталите околу неа останаа обвиткани во мистерија досега.


Љубопитните, и особено дамите кои сакаа да ја видат венчаницата на британската адвокатка, веќе ја имаат оваа можност, благодарение на списанието „Пипл”.

Од написите околу свадбата стана јасно дека 36-годишната Амал Аламудин избрала фустан на дизајнерот Оскар де ла Ануитети.


Дантелниот фустан е со превез до подот. Невестата држи букетче од цвеќиња, соодветно комбинирани со облека. 53-годишниот Џорџ Клуни блеска до својата сакана со смокинг на Армани.

На свадбениот прием Џорџ Клуни и Амал Аламудин го танцувале првиот танц со песната „Why Should not I?” на Кол Портер.


Во понеделникот на 29 септември, Клуни и Аламудин склучија граѓански брак во Градското собрание на Венеција. Церемонијата беше предводена од поранешниот градоначалник на Рим и пријател на холивудската ѕвезда Валтер Велтрони, потсетува весникот.

svadbakluni