Приказна за големата љубов и силата на времето – Понекогаш полесно се пишува за чувствата, отколку да се зборува за нив …Понекогаш е полесно да се пишува за чувствата, отколку да се зборува за нив. Затоа денес ви нудиме да прочитате една многу силна приказна во која станува збор за љубовта со главно кратка приказна која сигурно ќе ве натера да размислите.


Во едно време имало еден остров на кој живееле сите чувства. Среќата, тагата, знаењето и сите други, вклучувајќи ја и љубовта.

Еден ден на чувствата им било кажано дека островот ќе потоне, па затоа сите ги подготвиле чамците и отпловеле. Единствено љубовта била упорна и сакала да остане до последниот можен момент. Кога островот бил скоро потонат, љубовта одлучила да побара помош.


Богатството поминало покрај љубовта …

Прочитајте што рекла љубовта на следната страна


Страни: 1 2 3