Препознај го манипулаторот: Ова се знаците кои го издаваат тој што сака да ве излажеСигурно сте се сретнале, без разлика дали во приватна или деловна активност, а тој постојано игра жртва. Овој вид на луѓе зрачи со негативност, се става во центарот на вниманието со тоа што ќе се претстават себеси како целиот свет да заговора против нив, и како по правило бара причини за нивното незадоволство од другите, а со тоа негирајќи се себеси од секоја одговорност. Она што е круцијално, а што се однесува на сите што се во контакт со такви лица, е што тие нè прават да изгледаме како енергетски вампири. Затоа, мора да научиме да поставиме граници, и за да го сториме тоа, најпрво мора да бидеме вешти во препознавањето на оние што манипулираат со другите правејќи се жртва за себе.

За да се види овој вид манипулација, важно е да се обрне внимание на одредени знаци или да се идентификуваат моделите на однесување кои се прилично типични. Ова се некои од нив:


Страни: 1 2 3 4 5 6 7