Пред да умре бабата му оставила 11 совети за хармоничен живот – Погледнете што пишува во нив!Не учи како да се збогатиш, туку учи да станеш среќен. Значи, кога стареете, ќе ја знаете вредноста на нештата, а не нивната цена. На крајот на животот, ќе сфатите дека најдобрите денови беа оние кога не ви требаше нешто посебно и посебно за да ве насмее. Тогаш само ги реализиравте моментите и се чувствувавте благодарни, не барате ништо повеќе и ништо друго. Ова е вистинската среќа.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11