Пред да умре бабата му оставила 11 совети за хармоничен живот – Погледнете што пишува во нив!Понекогаш посакуваме да имаме искуство како да имаме 90 години, а да бидеме уште 30. За жал, тоа не функционира како животот.

Секоја работа што ни доаѓа кај нас е тука за да нè научи, а лекцијата не мора секогаш да биде горчлива.

Без разлика дали учиме љубов и нежност, или како да ги надминеме тешкотиите и да бидеме силни – мора да го искористиме секој момент да бидеме подобри и похармонични. Не за другите, туку за нас.

„Кога баба ми Зелда почина пред неколку години на 90-годишна возраст, таа ми остави кутија работи од нејзината куќа што знаеше дека ги сакам со текот на годините. Меѓу сите овие работи беше и стар, врзан дневник.

Врз основа на она што го напишала, Марк ги сортира, уредува и дефинира 12.те совети што му ги дал баба му преку својот дневник пред да умре. Секој што го искусил најголемиот дел од своите денови веројатно би се согласил со овие упатства.

Првиот е:

Без разлика каде се наоѓате или низ што минувате, секогаш верувајте дека има светло на крајот од тунелот. Дишете во иднината, дишете во минатото. Никогаш не очекувајте, и не бидете арогантни. Само дајте се од себе. Контролирајте што можете да контролирате. И тогаш, нека се случат работите.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11