Пред да почине бабата му оставила кутија. Нема да верувате што имало внатре!


Понекогаш посакуваме да го имаме искуството на 90-годишните, а да имаме 30години. За жал не е така во животот.

“Кога баба ми Зелда почина пред неколку години на 90-годишна возраст ми остави кутија со предмети од нејзината куќа кои знаеше дека сум ги сакал во текот на годините. Меѓу сите овие работи имаше стар, дневник.” Тоа го раскажува блогерот Марк и вели дека неговата баба е запишана во тетратката со идеи, мисли, цитати, зборови од песни и воопшто се што ја трогнало.

Врз основа на напишаното од неа Марк сортира, уредува и определува 12 совети кои смета дека неговата баба му ги дала преку дневникот пред да умре. Со овие упатства најверојатно би се согласил секој возрасен човек.

Животот може да биде прост. Само изберете да се фокусирате за една работа во едно конкретно време.

Ти не си оној кој беше, и тоа е нешто нормално. Си бил и повреден. Си поминал пред многу подеми и падови, а со годините и многу работи се случија. Работи кои ти го сменија начинот на размислување. Додека минува времето, никој не останува ист. Некои луѓе ќе ти речат дека си се променил. Тогаш одговори им со зборовите: “Се разбира дека сум се променил. Тоа е животот. Но, сеуште сум истиот човек “.

Не се учи како да станеш богат, учи се како да станеш среќен. Така, откако ќе остариш, ќе ја знаеш вредноста на работите, а не нивната цена. На крајот на животот ќе разбереш дека најдобрите денови биле оние во кои не си имал потреба од ништо исклучително и посебно да се случи, за да се смееш. Тогаш едноставно си ги сфатил моментите и си се почувствувал благодарен, барајќи ништо повеќе и ништо друго. Тоа е вистинска среќа.

Страни: 1 2 3