Поучна приказна за искрена љубов и меѓусебна почит на брачните другариКога пристигнал дома во вечерните часови со чешелот во рака, спремајќи се да го даде на својата жена, се изненадил кога ја видел со многу кратка коса. Таа ја продала својата коса и во раката држела нов часовник. Солзите истовремено почнале да течат од нивните очи, но не поради залудноста на нивните постапки, туку поради взаемноста на нивната љубов!“


СЕКОГАШ ПОТСЕТИ СЕ!
Кога ја сакаш некоја личност труди се да ја усреќиш на секој можен начин, па дури и да посака пари или колач или пријатна реч, бидејќи искрената љубов не се докажува со ЗБОРОВИ туку со ДЕЛА!

Страни: 1 2