Поучна приказна за искрена љубов и меѓусебна почит на брачните другари„Еден многу сиромашен човек живеел со сопругата. Еден ден, неговата сопруга, која имала многу долга коса го замолила да и купи чешел за коса како таа би растела поубаво и би биле негувана. Човекот со чувство на жалост и рекол дека не може. И објаснил дека нема доволно пари ни да го поправи каишот на неговиот часовник.


Таа не инсистирала понатаму на своето барање. Човекот отишол на работа и поминал покрај продавницата за часовници, влегол внатре и го продал неговиот оштетен часовник по ниска цена и веднаш тргнал да купи чешел за својата жена.

Страни: 1 2