Поучна приказна: Цената за дишење преку рeспиратор изнесува 500 € за еден ден, а знаете ли колку му должиме на Бог?После подобрувањето на здравствената ситуација на овој 93 годишен старец, кој што беше заразен со кopoна виpycот во Италија, болницата го замоли да ја плати цената за дишењето на распиратор за еден ден.

Старецот се расплакал. Лекарот го замолил да не плачи поради сметката, но тоа што старецот го одговорил, ги изненадило сите лекари.

“Не плачам поради парите кои треба да ги платам. Сето ова можам да го платам.“ – одговорил старецот.
Плачам, бидејќи го дишам Божјиот воздух, кој што мојот Господ ми го дава цели 93 години, а јас никогаш не му го платив на Бога.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2