Погледнете што ќе се случи ако ставите запалено шкорче во тоалетот – Подобро да го знаевте ова претходно 


Како на едноставен, брз и пред се евтин начин да се ослободите од непријатните мириси од тоалетот? Доволно е чкорче Запалете го и фрлете го во тоалетната школка. Ова е многу едноставен трик кој сигурно отсега ќе го користите почесто

Нема да изненадиме никого ако кажеме дека тоалетот е едно од највалканите места во станот. Тој е дом на многу опасни бактерии, вируси и габи, вклучувајќи ја и многу опасната E. coli (позната и како бактерии на дебелото црево), која е дел од бактериската флора на дебелото црево. Меѓутоа, кога ќе го напушти човечкото тело, а потоа повторно ќе влезе во него, може да биде многу сериозна закана за здравјето, па дури и за животот.


Затоа е толку важно редовното и темелно чистење и дезинфекција на тоалетите . И не мора да користите скапи хемикалии. Постојат многу поедноставни и поевтини начини да го направите ова.

На пример, лукот ќе помогне. Благодарение на содржината на алицин, може успешно да се користи за дезинфекција на тоалетот, доволно е само едно чешне! Овој природен метод штити од развој на бактерии и габи.

Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3