Погледнете како да го препознаете лицето кое не ве љуби – Ова се клучните знациПогледнете ги клучните знаци според психолозите.


Никој не сака да си замисли дека не е сакан. Но понекогаш тоа се случува во таква ситуација. За да не бидете измамени, видете како изгледа “да не сте пожелни”.

Зборувај, смеј се и прегрнувај, но не мора да кажуваш за твоите искуства – ова се глупости, а не искуства. Вие не треба да барате ништо – мора да разберете дека ситуацијата е тешка сега. Зошто го сакаш тоа? Вие не можете да се потпрете на помош, бидејќи зрелите возрасни луѓе прават сѐ од себе во животот.


Тие не го сакаат тоа кога тие не тагуваат, но тие не ве фалат. Тие не забележуваат. Кога е непријатно да се јаде пред некој близок затоа што може да направи забелешка дека јадете многу. И тие не забележале дека си дошол дома и си ставил свежо цвеќе во вазна. Не е љубов кога ништо не е дозволено. Кога иритира, попречува, зборувате глупости, седите тивко во аголот и чекате … Не, не се жалите само чекајте! Кога ви велат: “Ти си самиот виновен!” Ова не е љубов.

Кога никогаш не дадете ништо, тоа не е љубов. Кога не вреди да трошите пари на себе, тоа не е љубов. “Да, те сакам, но секој го знае своето место!” И тоа не е љубов.


Да, тој не умира. Но недостатокот нејзини ги прави луѓето срамежливи, нажалени, грди, злобни – немаат самодоверба, страв да не пречат. Ако сфатите дека не ви се допаѓа, само заминете, дури и со грутка во грлото. Или барем да бидеме свесни – не е љубов!