По трагичната смрт на актерот Кајевски се огласи Гаро Тавитјан: Еве каква приказна сподели за негоДенес почина нашиот актер Славиша Кајевски. По неговата трагична смрт се огласија многу познати личности меѓу кои и Гаро Тавитјан:


„Мој соученик во исто одделение во основното школо Владимир Илич Ленин (Гоце Делчев) во центар. На еден час по Македонски јазик седевме заедно и добивме училишна задача да напишеме расказ. Славиша со темпераментен дух заинтересирано духовито се занимаваше со соучениците и скокотливи шали, тивки насмевки кои одат кон тивка кулуминација (за да не те слушне наставничката) и дојде моментот кога наставничката го примети Славиша дека ги анимира и засмејува соучениците и го крена токму него на час да го прочита својот расказ. Јас ја погледнав неговата тетратка во тој момент и гледам дека освен наслов и училишна работа друго нема ништо на хартијата, нема текст и нема расказ. Славиша станува и јас помислив дека сега ке каже дека нема напишано ништо и ке се извини но тој почна во момент да рецитира и да чита од празната голема тетратка еден најпрекрасен расказ и тоа течно и со бујна имагинација во самиот момент, неверојатен расказ.Неверојатен талент и капацитет на повеќе полиња.Урбан градски лепотан. Математика му одеше многу јако како предмет, беше ученик со генијална интелегенција, човек син на воено лице и дисциплината му беше императив во секоја смисла а ведриот дух и харизма незаменливи.Беше неверојатно енергичен со огнена енергија.Потоа животот ни отиде на различни страни (се отвори светот за да се одпатува во секоја смисла со телото и духот и тоа на сите ни го одзема времето) и иако не бевме во честа комуникација секогаш кога ке го видев на некој настан се подсетувавме на деновите во основно. Гледав театарски претстави со Славиша бидејки еден период правев музика за претстави и Славиша како култен актер беше секогаш секаде обожаван и присутен. Другару драг непреболен и легендо почивај во мир“, вели Гаро во неговата објава на Фејсбук.