По читањето на оваа препорака, секоја вечер ќе почнете да ја масирате оваа точка на нозетеЗабораваме дека и нашите нозе имаат потреба од грижа. А тие не се големи. Затоа, ви препорачуваме секоја вечер пред спиење да направите нешто мало, за да бидете во форма следниот ден.


Со една брза, нежна масажа во рок од неколку минути може да се постигне многу. Неопходно е да се масираат стапалата одоздола, а со тоа ќе влијаете не само нозете, но и на голем број меѓусебно поврзани делови во телото, од кои зависи брзината на метаболизмот, нивото на кислород во ткивата, зајакнувањето на цврстината и еластичноста на кожата, подобрување на циркулацијата на крвта.

Специјалистите потсетуваат дека токму во нозете има големо количество нервни завршетоци. Затоа, секојдневната 10 или 15-минутна масажа, е во можност не само да ја подобри општата наша здравствена состојба, туку директно да го подобри тонусот на нозете и да го ликвидира целиот стрес, акумулиран во текот на денот.