Плачел над ќеркичката по цели ноќи, но еден ден …Историјата на овој осамен тато се рашири на интернет: „Плачев над ќерката по цели ноќи, додека таа не ме погледна и стави раката на мојот образ …


Малата Персефона била само еден месец, кога нејзината мајка ја напушта и ја остава на грижата на нејзиниот татко. Тој е сам и исплашен дека нема да се соочи со новороденото детенце, раскажува sfglobe.com.

Девет месеци потоа, таткото Ричард Џонсон реши да сподели историја на Фејсбук. Тој напишал:


“Бев толку нервозен и исплашен тогаш. Мислев дека немам шанса да се справам. Како да сум и мајка, и татко на својата мала ќеркичка !?”

Постот му се рашири со жестоки брзини. Во социјалната мрежа многу од корисниците ја коментираат одлуката на мајката да се откаже од своето семејство.

Во одговор Џонсон објави нов пост: “Мојата сопруга, мајката на ќерка ми, е неверојатна. Би сакал сите критичари да се воздржат да ја коментираат. Зашто постпородилната депресија е нешто страшно, голема трагедија, најлошото што може да ја прогонува една мајка.”

Џонсон сепак ја продолжува својата животна приказна на Фејсбук: “Откако мајката на Персефона си отиде, поминав неколку ноќи буден. Бев мала ќеркичка во рацете и не можев да престанам да плачам, бидејќи се плашев дека нема да бидам добар татко за своето дете. Една ноќ бебето ме погледна во очите. Во овој момент, имав чувство дека ми вели:“

-“Ајде, тато, имаме многу работа да направиме заедно.”

Во тој момент јас и ветив дека повеќе нема да плачам, дека ќе се бориме заедно и ќе бидеме среќни.