Пет прекрасни идеи за подарок за ВелигденВо предвечерието на еден од најголемите христијански празници Велигден обично се прашуваме што да подариме на блиските. Ако сте решиле да одите на гости кај пријатели и роднини, добро е да ги изненадите со мали подароци.

Можете да им купите:

1. Саксии со убави цвеќиња

Речиси и да нема луѓе кои не ги сакаат цвеќињата. Оваа сезона имате широк избор – врбинки, јаглика, рози, нарциси и многу други. Вие најдобро ги знаете преференциите на примачот.

2. Убаво вино

За време на празниците најубавото вино никогаш не е излишно.

3. Слика или икона

Ова е прекрасен подарок!.

4. Скапоцен камен

Ако примачот е дама, можете да ја израдувате со прекрасно скапоцен камен со елементи на велигденски симболи. Колку и многу накит да има една жена, секогаш ќе се израдува на уште едни обетки или ѓердан.

5. Декорација за дом

Понежниот пол би оценил соодветно и декорацијата за дома. И тука имате широк избор – тематските салфетки, керамички фигурини на кокошки, нова покривка за маса, мало дрво со јајца и многу други.