Пазете се од луѓето што ги сакате, не дозволувајте да ги изгубите на ефтини работи!Немојте утре да се каете за еден неразумен каприц, за погрешно протолкуван збор, за едно површно чувство што не може да го разбереш. Зачувајте ги луѓето што ги сакате како што се чувате себеси. Бидете љубезни, отворени и искрени со нив, не преправајќи се дека сте нешто што не сте, не додавајќи си на себе одредена величина, не правејќи ветувања што нема да ги исполните.

Пазете се од луѓето што ги сакате, не ви треба многу искуство да сфатите дека не секој заслужува да влезе во вашиот живот. Повеќето од нив се таму за да ви го исцедат и да ви го одземат јадрото, да го преземат она што ќе им користи и да се оддалечат. Не вложувајте толку многу емоции, ќе си наштетите многу кога ќе заминат овие минувачи. Не секоја личност влегува во вашиот живот со добри намери, има многу актери кои продаваат некои работи и ќе ви треба време да дознаете за што станува збор.

Пазете се од луѓето што ги сакате, кои ќе ви се насмевнат низ солзите и ќе ви покажеме дека има надеж и покрај сè, луѓето што се празнуваат за душата и делуваат на неа како најдобар мелем, луѓето со кои тишината е толку гласна и кои нема да ве остават кога е најтешко. Пазете се од луѓето кои се борат за вас и кога никој не е на ваша страна, луѓето кои не разговараат со некои одлични зборови за пријателството, но затоа покажуваат дека тие се оние на кои треба да се потпирате.

Чувајте ги овие драги и добри луѓе како најголемото богатство, затоа што откако ќе ги изгубите, ништо нема да може да ја надомести таа празнина. Ниту еден друг човек нема да може да го заземе неговото место затоа што вредноста на овие луѓе останува незаменлива. Времето ќе покаже кои се овие луѓе и кои се само глумци, животните тешкотии ќе ги искристализираат работите, така што сè ќе ви биде јасно. Да се ​​искористи таа можност значи коцкање по животот, бидете мудри, животот не ви дава друга шанса.

Марио Жувела