Ново! Maximum Cavity ProtectionПрва и единствена семејна паста за заби со единствена Sugar Acid Neutraliser технологија koja директно се бори со шекерните киселини во наслагите, број 1 причинителите на кариес.


Студиски е докажано дека оваа нова технологија, тестирана на 14 000 луѓе во 8 годишни клинички истражувања е најважната иновација за борба против кариес откако Флуоридот беше употребен во пастите за заби за прв пат, пред 50 години.
Зошто сепак се појавува кариес ?

Многу прехрамбени производи, не само слатките, содржат шеќери кои можат да се преобразат во киселини кои ги ослабуваат забите и предизвикуваат кариес.
colgatepr2


НОВАТА Colgate Colgate Maximum Cavity Protection со технологија за Неутрализирање на шеќерните киселини дејсвува поинаку. Клинички е докажано дека се бори против кариесот на два начина:

1. Нејзината единсвена формула со Sugar Acid Neutraliser технологија помага во неутрализирањето на шеќерните киселини пред истите да им наштетат на забите.

2. Со Флуорид и Калциум, исто така го зајакнува и обновува емајлот за да спречи настанување на кариес.

Дајте му шанса на вашето семејство да биде без кариес.