За што лажат мажите на првиот состанокПрвата средба е игра на впечатоци. Секој од двајцата брза да се претстави во најдобра светлина, дури и по цена на тоа да ја искриви малку вистината. Голем дел од мажите не гледаат ништо лошо да ги излажат дамите, ако тоа им обезбеди нова средба.


Истражување на mobileslots.com покажува дека 72% од претставниците на посилниот пол лажат за работата, и се трудат да ја претстават како повеќе репрезентативна и ветувачка.

Меѓу лагите влегуваат и бројките на поранешните, бидејќи сакаат да го скријат својот имиџ на женкар.


Парите исто така се нешто за кое мажите се подготвени да излажат. Повеќето споделуваат нереални бројки кои ги заработуваат за да ја уверат жената против себе. 54% тврдат дека напредуваат успешно во кариерата и дека се на работ на пораст, што всушност не постои.

Дамите секогаш се возбудуваат од хобијата на потенцијалните половинки. Ниеден маж нема да си признае дека го фаќа пивото и заглавува на каучот или пак игра играчки на компјутерот. Наместо тоа, тие се претставуваат како интелектуалци кои читаат, пишуваат, вежбаат или работат на станот / автомобилот.


Што се однесува до семејниот статус, малкумина ќе си признаат дека некогаш биле во брак, дури и во моментов да се официјално разведени.