Овие бракови најчесто завршуваат со разводПсихолошко истражување на списанието Police and criminal покажува дека ако сте мажени за танчер или кореограф, многу е веројатно вашиот брак да заврши со развод.

Психолозите спроведоа анкета помеѓу 499 професии и категорично ги поставиле танчерите и кореографите на прво место меѓу луѓето кои се непогодни за брак.


На второ место во рангирањето се наредиле браковите на шанкерите и физиотерапевтите. 38% од овие сојузи завршиле со развод.

Неуспеси во бракот покажале и психолозите и медицинските сестри кои го заземаат третото место во рангирањето. Кај нив разводите се 29%.


Рангирањето во првите 10 професии, кои водат до развод, продолжува со спортистите, телефонските оператори, економистите, луѓето кои работат во забавната индустрија.

Страни: 1 2