Овие 4 храни ќе ви согорат повеќе калории отколку што содржатОние кои сакаат да ја намалат тежината или да водат здрав начин на живот, можат да почнат да консумираат одредени производи кои согоруваат повеќе калории отколку што содржат, велат од gradina.mk.

1. Краставици.


Се состојат главно од вода, и краставиците се одличен извор на витамин C и ги намалуваат високите нивоа на воспаление во телото. Тие содржат аскорбинска киселина, кои го спречуваат задржувањето на вода.

100 грама од зеленчукот содржи само 16 калории.


2. Аспарагус.

Освен добар начин за детоксикација на организмот, јадењето на аспарагус, исто така може да помогне во зголемување на брзината на метаболизмот.

Покрај тоа, тие се богати со фолна киселина, што ги прави идеална храна за бремени жени.

100 грама од зеленчукот содржи само 20 калории.

Страни: 1 2