ОВЕН: Се можеш да му чепнеш, но луѓето кои ги сака не се ни обидувајСепак, понекогаш тие знаат да бидат погрешни и да ги искажат своите чувства премногу агресивно, за да можат да го исплашат партнерот. Нивните чувства се експресивни, огнени и силни, но исто така не се во можност да простат, сожалат или наштетат.

Тие поседуваат исклучително мала нежност, и многу, дури и премногу страст, и го поминуваат животот во безброј времиња и луксузни моменти, не сонувајќи за утре.

Овенот е со здравјето на челик, еластичен физички, способен за најтежок физички напор и сите други стресови. Скоро никогаш не го боли, и ако е така, лесно закрепнува. Тој јаде малку, и ја троши целата своја енергија на својата континуирана работа и многу е тешко да се поднесе неуспехот во бизнисот. Овните се склони кон акутни заболувања, а не на хронични. Може да надминат со ненадејна, висока температура и невралгична болка.

Овенот има голем еротски потенцијал и е страствен за авантурите. Тој е многу страствен во љубовта, но и опасно е љубоморен. Ако се омажи, таа мора да научи толеранција. Со него, хармонични се стрелецот и лавот, додека според вагата тој е многу еротски расположен. Не се согласува со Рак и Јарец.

Страни: 1 2