Оваа професија на мажите ги тера жените најмногу да изневеруваат



Анкета на сајтот за состаноци за брак IllicitEncounters.com покажува дека најмногу од потребителките ги изневеруваат своите сопрузи, кои работат како сметководители.


Според британскиот психолог Луси Редфорд “стабилноста, како финансиска, така и лична, е главното нешто што луѓето го бараат во бракот”. Таа додава дека жените свесно или несвесно го бараат токму тоа во својот партнер.

Сепак слични карактеристики често пати можат да доведат до врски, во кои нема возбуда или силна емоција. Според анкетата најмногу жени го посочиле недостигот на возбуда во бракот како главна причина за желбата да изневерат. На второ и трето место тие го поставуваат недостатокот на поврзаност и желба за секс меѓу партнерите.


Сајтот IllicitEncounters.com е најголем за организирање состаноци меѓу луѓе кои имаат брак. Тој има над 970 000 корисници и постои повеќе од 10 години.